Seurakunnan näky ja uskon pääkohdat

  • Vilpittömästi Jumalaa ja lähimmäisiämme palveleva seurakunta.
  • Tahdomme olla lähellä Jumalaa ja ihmisiä. (Matt. 22:37-40)
  • Kaikessa toiminnassa koroitamme Kristusta ja annamme Hänelle kunnian. (Room. 11:36)
  • Seurakunnan opetus perustuu Raamattuun.
  • Seurakunta on paikka, missä myös kovia kokeneet, masentuneet, turhautuneet ja hämmentyneet ihmiset voivat tulla rakastetuiksi, hyväksytyiksi, rohkaistuiksi ja autetuiksi.
  • Evankeliointi paikkakunnan asukkaille, sekä lähiympäristöön.
  • Lähetystyö (Matt. 28:19-20)
  • Varustamme jokaisen uskovan mielekkääseen palvelustyöhön auttamalla häntä löytämään lahjat ja kyvyt. (Kol. 1:28, Ef. 4:12)
  • Toimimme toimintaryhmien kautta.
  • Kaikessa pyrimme etsimään Pyhän Hengen johdatusta. Jeesus Kristus on Seurakunnan Pää (Kol. 1:18, Ef. 5:23)

Helluntaiseurakunnan uskon pääkohdat

1) Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.

2) On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä, Poika ja Pyhä Henki.

3) Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

4) Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

5) Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä hengen hedelmää kantaen.

6) Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

7) Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.

8) Ehtoollinen on Jeesusken seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.

9) Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.

10) Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaan osa.